top of page

Teknoloji Çözümleri
Tek Çatı Altında
-
Fiber Optik AltyapıÇATI, Fiber Optik Altyapı kapsamında Telekom Operatörlerin aşağıdaki hizmetleri vermektedir​ ​ İzin Faaliyetleri: Belediye ve ilgili kurumlardan izin ve ruhsatların alınması İş Merkezi, AVM, Site ve Binalardan resmi izinlerin alınması Projelendirme Faaliyetleri: Saha keşfinin yapılması, kazı güzergahının çıkarılması, FO avam ve uygulama projesinin hazırlanması, as-built hazırlanması, FO Core planı yapılması ve GPON şebekenin planlaması, İnşaat İşleri : Şehir içi ve şehirler arası altyapı kazısı (mini tranşe, makinalı kazı, elle kazı), manhole, ek ve geçiş odalarının imalatı, Kablo güzergahı oluşturma (galvaniz, çelik, spiral, tava), bina içi dikey güzergah oluşturma FO İşleri : Kablo çekimi, FO sonlandırma, FO ekler, OTDR test, Ek ve bina dağıtım kutularının hazırlanması, etiketleme Proje Yönetim Faaliyetleri: Müşterinin talep ettiği haftalık raporların hazırlanması, müşteri altyapı bölümleri ile düzenli toplantı Saha ekiplerinin ve taşeronun yönetimi: İş sağlığı ve güvenliği (İSG) faaliyetlerini icra ve koordine etme,
-
GPONGpon(Gigabit Passive Optic Network) son müşterilere geniş bant ağ erişimi sağlamak için fiber optik bir telekomünikasyon teknolojisidir. Öbek şeklinde oluşturulan imalatlarda bir adet POP noktası oluşturularak belirli sokaklardaki saha dolaplarına besleyici fiber kablolar (Feeder Cable F/O)ile ulaşılıp saha dolaplarından dağıtıcı fiber kablolar(Distribution Cable F/O) ile hizmet verilecek binalara ulaşılmaktadır. Gpon topolojisinin temel kazancı fiber üzerinde iletilen ışık dalga boylarının farklı frekansları kullanılarak tek bir fiber kıllı üzerinden 64 daireye kadar gigabit hızında ses ve data hizmeti sunmasıdır.
-
FTTHFTTH(Fiber To The Home) teknolojisi sayesinde abonelerin evlerine kadar fiber kablo götürülerek yüksek hızda internet trafiğinden faydalanması sağlanır. Çatı olarak Türkiye'nin en büyük 3 telekom operatörüne toplamda 300.000 HP daireye ulaşan çeşitli projelerini tamamlamış bulunmaktayız.
-
Saha HizmetleriÇATI Teknoloji kurulum ekipleri ile fiber optik abonelerinin evlerine modem kurulumunu yapıyor. Abone arıza ve destek hizmetleri veriyor. Buna ek telekom operatörlerine şebeke bakım ve arıza destek hizmetleri veriyor.
-
RL ve VSATRadyolink Sistemleri, iki nokta arasında elektromanyetizma ile veri alış verişini baz alan bir teknolojidir.Bu sistemlerde veri sadece belirli iki nokta arasında dar bir dalga frekansı koridorunda gerçekleştirilir. Televizyon veya radyo vericileri gibi geniş alanlara yayın sağlayamazlar. ​ VSAT (Very Small Aperture Terminal), küçük çaplı antenler ile oluşturulan uydu yer sistemleri olarak adlandırılabilir. VSAT sayesinde bir HUB(Merkezi Yer İstasyonu) noktası diğer noktalar arasında çift yönlü iletişim gerçekleştirilebilir. VSAT ile ses, görüntü, internet gibi hizmetler kolayca sağlanabilir.
-
Yapısal KablolamaYapısal kablolama, belirli sınırlar içerisindeki işyeri, kampüs, plaza vb. gibi alanlarda bulunan network cihazlarının birbirleri ile arasında iletişimin sağlanması ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılan kablo sistemleridir.
-
Network SistemleriNetwork sistemleri, verilerin kullanıcılar arasında aktarımını, güvenliğini, depolanmasını sağlayan iletişim sistemleridir. Network sistemleri pek çok farklı amaçlı üretilmiş donanımların ve yazılımların bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Bunlardan ilk etapta akla gelen başlıklar; Yapısal Kablolama, Switch ve Router, Firewall, Storage ve Yedekleme Wireless Hotspot,
-
Storage ve YedeklemeStorage, bilgisayar ve sunucuların içerisinde verilerin tutulduğu ve depolandığı kısımlardır. Veri depolama ve yedekleme günümüzde özellikle kurumsal şirketler için vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir.
-
FirewallFirewall(Güvenlik Duvarı), kullanıcı istek ve talepleri doğrultusunda belirlenen kural kümeleri içerisinde ağa gelen/giden veri paketlerinin trafiğini kontrol eden network sistem ürünleridir. Özellikle son zamanlarda KVKK yasasının yürürlüğe girmesi neticesinde kurumsal firmalar için firewall sistemleri oldukça önem arz etmeye başlamıştır.
-
Wireless HotspotHotspot, kampüsler, kafeler, havalimanları, otogar/tren istasyonları vb. gibi kamusal alanlarda yerel ağdan kablosuz internet yayını yapmayı sağlayan sistemlerdir. Geniş kamusal alanlarda kullanıcılar bu sistem sayesinde laptop veya mobil cihazlarından kolayca internet erişimi sağlayabilirler.
-
IT AltyapıIT Altyapısı, bilgisayar tabanlı sistemlerin oluşturduğu ve verinin kullanıcılar arasında iletiminin sağlanması için tasarlanan, geliştirilen, incelenen yazılım ve donanımların bütün halini ifade etmektedir. IT Altyapısı projelerinin bir bütün olarak ele alınması gerektiği için ilk anından son anına kadar uzman kişiler tarafından gözetim ve denetiminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Çatı olarak alanında uzman kadrosu ile müşterilere kaliteli hizmetler sunmaya devam ediyoruz.
-
Video KonferansVideo Konferans, birden fazla kişinin sesli ve görüntülü olarak eş zamanlı görüşmesini sağlayan iletişim teknolojisidir. Birden fazla lokasyonda ofisi olan ulusal ve uluslararası firmalar, uzak/sanal ekipler ile çalışma sağlayan firmalar için Video Konferans Sistemi toplantıları ve görüşmeleri gerçekleştirmek için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra kamuda da birimlerin kendi aralarında hızlıca toplantı yapmaları için avantaj sağlamaktadır.
-
Data Center Altyapısıİşletmelerin sürekliliği ve verimliliğini sağlamak maksadıyla topladıkları tüm verilerin çalıştığı ve depolandığı IT sistem ekipmanlarının güvenlikli bir odada toplaması şarttır. Bu Kapsamda işletmelerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yerinde keşif ,raporlama ve projelendirme hizmetleri sunmaktayız. ISO 27001 Kapsamında Veri Merkezi Altyapı Hizmetlerimiz: İklimlendirme Sistemleri Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri Yükseltilmiş taban (döşeme) ve Alçaltılmış Tavan, Epoksi Boya İnşaat İşleri; yangına dayanıklı duvar, boya, Yangın Durdurucular, Yedekli Kesintisiz Güç Kaynağı Sistemleri Kabinet ve Koridor Kapama Sistemleri, Jeneratör Sistemleri Elektrik Altyapı; Kablolama, Tava, Pano ve Aydınlatma, Network Kablolama Kapsamında Cat6a,Cat7 ve MPO Fiber Optik Kablolama Ats, Sts ve IP PDU Sistemleri, Ortam İzleme ve Algılama Sistemleri
-
Telefon Santral ÇözümleriSantral Sistemi, temel olarak aboneler arasındaki telefon trafiğini otomatik şekilde yönlendirmek için kullanılır. Günümüzde VOIP teknolojisinin gelişmesi ile özel sektör ve kamu kurumlarının IP santrale gösterdikleri talepte artmaktadır. IP santraller sayesinde telefon görüşmeleri standart IP protokolü ile gerçekleştirilebilir.
-
DAS Fiber Tespit SistemleriGenel olarak boru hatları(Su,Petrol,Gaz vb.) güvenliğini sağlamak için kullanılan bir güvenlik teknolojisidir. DAS teknolojisi ile boru hattı sınırları içerisinde gerçekleşen olayların çıkardığı ses dalgaları algılanarak sınıflandırması yapılır(araç, yaya, iş makinesi vb.) ve merkezi izleme noktasına uyarılar gönderilir. Güvenliği sağlanacak hat boyunca fiber optik kablo yeraltına imalatı yapılarak ses dalgaları bu fiber hat üzerinden okunur.
-
Zayıf AkımZayıf Akım, elektrik projelerinde telefon ve data, yangın algılama, acil anons, CCTV güvenliği, geçiş kontrol gibi sistemlerin cihazlarını çalıştırmak için kullanılan düşük gerilim kaynağına sahip yapıların bütünü olarak düşünülebilir.
-
CCTV ve Alan GüvenliğiCCTV(Closed-Circuit Television), kelime manası olarak kapalı devre televizyon anlamına gelmektedir. Belirli bir alandaki(ofis, kampüs, fabrika, siteler vb.) kritik güvenlik açıkları olabilecek risk noktaları tespit edilip bu kısımların kamera ile görüntülerinin bir izleme merkezine aktarılması ve kayıt altında tutulması CCTV sistemlerinin temel kullanım amacı olarak karşımıza çıkmaktadır. CCTV sistemleri temel olarak kullanılan kamera türüne göre ikiye ayrılır; Analog Sistemler IP Sistemler IP sistemler de kayıt ve görüntüleme için NVR(Network Video Recorder) kullanılmaktayken Analog sistemlerde DVR(Digital Video Recorder) kullanılmaktadır.
-
Video Management SystemVideo Yönetim Sistemi(VMS), ağ tabanlı(IP) kurulan CCTV sistemlerinde artan kamera sayısının tek bir ekran üzerinden izleniminin ve yönetiminin yapılması için geliştirilen yazılımlardır. VMS yazılımları müşteri ihtiyacına göre esneklik gösterip yapının ihtiyacına göre ölçeklenebilir özelliktedir. VMS yazılımının temelde sağladığı birkaç özelliği şu şekilde belirtebiliriz; Alan İhlal Alarmları, Harita üzerinde gösterim, PTZ kameraların yönetimi, Video analiz özellikleri,
-
Bariyer ve Kartlı Geçiş SistemleriGünümüzde trafiğe çıkan araç sayısının artması nedeni ile daha fazla otopark ihtiyacı doğmaktadır. Dolayısıyla otoparklara araç giriş çıkışlarında karışıklıkların önlenebilmesi amacıyla Bariyer Geçiş Sistemleri ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bariyer Geçiş Sistemlerinden en popüler olanı PTS(Plaka Tanıma Sistemi)’dir. Orta ve büyük ölçekli şirketler, çok sayıda oturum olan siteler gibi yoğun bir şekilde insan giriş çıkışının olduğu yerlerde izinsiz kişilerin giriş/çıkışlarını engellemek ve güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için Kartlı Geçiş Sistemleri kullanılmaktadır.
-
Plaka TanımlamaPTS(Plaka Tanıma Sistemi), temel olarak bir optik kamera ve kameranın ilettiği veriyi işleyen bir bilgisayar ile görüntü işleme yazılımından oluşmaktadır. PTS günümüzde araçların hızlı şekilde otopark/site/ücretli yollar giriş çıkışlarının kontrol edilmesi açısından oldukça önemli bir sistem ihtiyacı haline gelmiştir. PTS ‘nin sağladığı diğer bir özellik ise otopark giriş çıkışlarında araçların ne kadar süre ile otoparkı kullandığını tespit edilerek ücretlendirme yapılmasını sağlar.
-
Çevre Saldırı Tespit SistemleriÇevre Saldırı Tespit Sistemlerinden bir tanesi çit algılama sistemidir. Bu sistem ile tel çit hattı boyunca montajı yapılan fiber optik kablo sayesinde çit üzerinde herhangi bir değme, darbe, kesme, tırmanma vb. gibi aktiviteler tespit edilerek bu aktivitenin lokasyonu ile birlikte ilgili güvenlik birimlerine uyarıda bulunması sağlanır. Genel olarak güvenlik tedbirlerinin üst seviyede olduğu kritik tesislerde tercih edilmektedir.
-
Yangın AlarmYangın İhbar Sistemleri, olası bir yangını başlangıç anında uç noktadaki dedektörleri ile tespit edip yangın söndürme sistemlerini devreye alan ve alanın tahliyesi için ilgili alarm ikaz sistemlerinin çalışmasını sağlayan komplike bir yapıdır. Yangın İhbar Sistemlerinin en büyük avantajları arasında diğer sistemler(Acil Anons, Geçiş Kontrol) ile entegrasyonunun sağlanabiliyor olması söylenebilir.
bottom of page